14 de nov. 2019

TALLER D’OCUPACIÓ 2019-2020

QUÈ ÉS EL TALLER D’OCUPACIÓ

El LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació, en febrer d’aquest any va obrir convocatòria per als programes mixtos d’ocupació-formació, Tallers d’Ocupació, segons la Ordre 11/2016 de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball (DOCV 7832 del 20/07/2016) i la seua modificació Ordre 18/2018 de 25 d’octubre (DOCV 8412 de 29/10/2018).

L’ajuntament de Vila-real va demanar  en el termini corresponent  la subvenció per poder començar un Taller d’Ocupació al 2019 amb tres grups.  Com que a hores d’ara no tenim Resolució d’aprovació del projecte presentat i si s’aprovara aquest projecte per part de Conselleria hauria de fer-se la selecció en poc de temps, per aquesta raó vos avancem la informació perquè els interessats puguen fer ja, al Espai Labora de Vila-real, la sol·licitud de participar en algun dels grups o dels tres. Cal advertir que tota la informació que es dona ara es provisional i que fins no tinguem la Resolució de Conselleria no podem assegurar que el projecte finalment comence al 2019.

El objecte del Taller és millorar l’ocupabilitat de les persones desempleades per mitjà de la realització d’obres o serveis d’interès general i/o social que possibiliten a l’alumne treballador la realització d’un treball efectiu per mitjà del contracte per a la formació i l’aprenentatge, que junt amb la formació professional per a l’ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.

QUINA FORMACIÓ ES DONARIA

L’Ajuntament de Vila-real ha dissenyat tres  grups de 10 alumnes cadascun. 

Grup 1: Atenció socio sanitària a persones dependents en institucions socials Certificat de professionalitat (SSCS12ET).

Grup 2: Agricultura, amb dos certificats de professionalitat consecutius: Activitats auxiliars d’agricultura (AGAX0208) i Fructicultura (AGAF0108).

Grup 3: Jardineria, amb dos certificats de professionalitat consecutius: Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (AGAO0108) i Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (AGAO0208).

DURACIÓ: 

12 mesos, inici previst finals de 2019.

Per al grups 2 i 3 comporten dos certificats de professionalitat. (Per continuar al segon cal aprovar el primer).

SALARI:

Els alumnes/treballadors tindran un contracte  per a la formació i l’aprenentatge amb el salari mínim interprofessional.

QUI I CÓM POT PARTICIPAR

REQUISITS: 
Tindre vint-i-cinc anys o més.
Ser desempleat e Inscrits a l’Oficina d’Ocupació amb els seus estudis.
Per al grup 1. Atenció sociosanitària a persones dependents, cal tindre algun d’aquests títols: Graduat en Educació Secundari Obligatòria (ESO) o equivalent, Prova d’accés al Cicle Formatiu de grau mitjà, Certificat de professionalitat del mateix nivell, Certificat de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família professional, Prova d’accés a la Universitat (PAU) per a major se 25 anys.
Per al grup 2. Activitats auxiliars d’agricultura no cal tindre estudis previs.
Per al grup 3. Activitats auxiliars en vivers jardins i centres de jardineria no cal tindre estudis previs.
Complir els requisits establits  en la normativa d'aplicació per a formalitzar un contracte per a la formació i l'aprenentatge.

QUÈ CAL FER?:
Sol·licitar en el Espai LABORA el taller d’ocupació que t’interesse, amb els codis corresponents: 

1. Atenció socio sanitària a persones dependents en institucions socials (SSCS12ET)
2. Activitats auxiliars d’agricultura-Fructicultura (AGAX0208) i Fructicultura (AGAF0108).
3. Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (AGAO0108) i Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (AGAO0208).

També els pots demanar online, amb el teu autoservef, en www.servef.es, en l’apartat AUTOSERVEF , demanda de empleo, autoentrevista, servicios, solicitar servicios, tipo Servicios, formación ocupacional, elegir taller pel nom, solicitar i guardar o demanar un altre taller. 
Per més seguretat demaneu-ho també a l’apartat RESUMEN Y COMUNICACIÓN.