20 de des. 2017

PROGRAMA OPERATIU PER A L´OCUPACIÓ JUVENIL- INSTRUCCIONS PER ALS ALUMNES INTERESSATS

QUÈ ÉS EL PLA OPERATIU D'OCUPACIÓ JUVENIL?

POEJ  és un programa de formació en alternança amb la pràctica professional, que organitza l’ajuntament de Vila-real amb el cofinançament del Fons Social Europeu, en el qual els alumnes podran rebre formació teòrica i pràctica durant aproximadament 9 mesos. 

La formació teòrica serà la corresponent per a l’obtenció d´un dels següents Certificats de professionalitat. Cada certificat es d´un Nivell diferent pensat amb l´objectiu que tot tipus d’usuaris puguen accedir: sense cap formació, amb formació bàsica  i amb qualificació mitjana. 

Els alumnes podran acabar el programa amb títols reconeguts pel Ministeri d’Educació, de Nivell I , Nivell II o  de Nivell III

CARACTERÍSTIQUES BÀSIQUES DEL PROGRAMA

Duració: 9 mesos, depenent de la data de començament 
Alumnes: 50 (10 per especialitat)
Inici aproximat: Febrer
Beca d´assistència: els alumnes rebran una beca per dia d’assistència a les classes i els llocs on es realitzen les pràctiques professionals.   

CERTIFICATS QUE VAN A IMPARTIR-SE

  • Activitats auxiliars de comerç (Nivell 1)  i Activitats de venda (Nivell 2: per a poder accedir a aquest certificat serà necessari haver superat en el Nivell 1)
  • Activitats auxiliars de magatzem (Nivell 1)  
  • Operacions de sistemes microinformàtics (Nivell 1) i  Operacions de xarxes departamentals (Nivell 2: per a poder accedir a aquest certificat serà necessari haver superat en el Nivell 1)
  • Atenció al client consumidor o usuari (Nivell 3)
  • Organització del transport i la distribució (Nivell 3)


REQUISITS PER ACCEDIR A CADA NIVELL

Nivell 1: No es necessari tenir cap tipus de formació 
Nivell 2: Per accedir és necessari estar en disposició del Títol de la ESO, com a mínim.  
Nivell 3: Per accedir és necessari estar en disposició del Títol de batxillerat, com a mínim.  

A QUÍ VA DIRIGIT AQUEST PROGRAMA

Dirigit a joves majors de 16 anys i menors de 30 anys que figuren inscrits i actius en el Sistema de Garantia Juvenil. Per a inscriure’s a Garantia Juvenil cal:

  • Anar al Viver d'Empreses de Cambra de Comerç a Vila-real per a fer inscripcions de vesprada
  • Pel portal del Servef, a través del codi autoservef, en demanda, l’autoentrevista demanar la inscripció en l’apartat d’observacions. O anant personalment a l’oficina Servef i demanar la inscripció al fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. 


COM ES FARÀ LA SELECCIÓ DELS ALUMNES?

En breu es publicaran unes bases en la web de l´ajuntament de Vila-real i en portaltreball.vila-real.es , on s'establiran els criteris per a la selecció. Una volta publicades les bases, tots aquells interessats podran presentar les seues sol·licituds de participació en el Registre de l´ajuntament. 

Molt prompte, publicaren les bases.