12 de febr. 2018

ÚLTIMS DIES PER A INSCRIURE'S A LA NOVA LLANÇADORA DE VILA-REAL


El pròxim 21 de febrer finalitza el termini perquè persones aturades de Vila-real puguen apuntar-se a la nova Llançadora d'Ocupació que funcionarà en la ciutat. Servirà per a ajudar a 20 persones aturades a optimitzar la seua cerca de treball i comptar amb noves possibilitats d'inserció laboral. 

El programa està impulsat per Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i l'Ajuntament. Per a açò, compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES. 

Les persones interessades poden inscriure's en la web del programa Llançadores o en format presencial en el Registre General de l'Ajuntament de Vila-real, com s'indica a continuació.

La III Llançadora d'Ocupació de Vila-real començarà a funcionar al març i servirà per a ajudar a 20 persones en situació de desocupació a entrenar una nova cerca de treball en equip i comptar amb noves possibilitats d'inserció laboral. Per a açò, no es trobaran solss, sinó que comptaran amb l'ajuda i orientació de personal tècnic expert que els facilitarà noves eines de cerca i guiarà per a reforçar les seues competències i millorar la seua empleabilitat. 


Persones destinatàries

La nova llançadora estarà destinada majoritàriament a joves menors de 35 anys, degudament inscrits com a demandants d'ocupació. Si les 20 places no es cobreixen amb perfils d'aquestes edats, es reserva la possibilitat que cinc puguen destinar-se a persones de major edat, fins als 59 anys. 

Podran apuntar-se persones de qualsevol nivell formatiu (ESO, Formació Professional, Batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries) i procedents de qualsevol sector laboral, tinguen o no experiència prèvia. 


Què faran en la Llançadora? 

Les persones que resulten seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per l'Ajuntament. Amb la guia i orientació d'un tècnic especialitzat duran a terme diverses activitats per a optimitzar la seua cerca de treball: tallers d'autoconeixement i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d'ocupació 2.0; entrenament d'entrevistes personals; elaboració de mapes d'empleabilitat i  visites a empreses. 

 “La llançadora no és un mer curs per a actualitzar el currículum. Tampoc és una agència de col·locació on donem treball als participants. És un programa intensiu de cinc mesos per a ajudar a persones aturades a activar i optimitzar la seua cerca de treball en el mercat actual, amb noves tècniques que els permeten guanyar confiança i seguretat en les entrevistes, i amb noves activitats que els acosten al teixit empresarial”, expliquen des de Fundació Santa Maria la Real. 


Eina eficaç

“Les llançadores són un projecte il·lusionant i innovador en el seu enfocament i en la seua aposta per entendre el treball col·lectiu com una manera de superar la situació de desocupació. Des de Fundació Telefònica recolzem aquesta iniciativa volent ser un agent multiplicador que potencie els seus bons resultats, ajudant a persones aturades a trobar el seu camí laboral”, agreguen des de Fundació Telefònica.


Termini d'inscripció

Les persones interessades a participar en el programa, de caràcter gratuït i voluntari, disposen fins al 21 de febrer de 2018 per a inscriure's a través de la web de Llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o en format presencial, sol·licitant i presentant el formulari en el Registre General de l'Ajuntament de Vila-real, en horari de 8 a 14 hores. També podran consultar informació addicional en el telèfon 964 547 000.


Per tal d'ampliar aquesta informació:

Jaime García Prado
Comunicación Lanzaderas de Empleo
Fundación Santa María la Real – Sede de Madrid 
Tfno. 91 522 12 62 / 696 10 15 32